Popis stroje:
- kombinovaný výrobník zmrzliny, který se skládá ze dvou nezávislých částí
- horní pasterizátor a spodní výrobník zmrzliny
- tento výrobník je vybaven kontrolou konzistence – Ionický systém
Charakteristika:
- jednoduchý a rychlý
- 3. generace Ionického systému
- patentovaný elektronický měnič rychlosti otáček
- možnost práce podle času nebo teploty extrakce zmrzliny
- možnost práce podle amperometrické kontroly
- pasterizace na 85°C do 10 minut
- termický šok
- zchlazení a zmrazení z 85°C na -10 do 10 minut
- možnost přidávat ingredience během zahřívání, chlazení i mražení
- možnost přidávat ingredience v pevném a větším skupenství (kilo mraženého ovoce, čokoláda)
- volba konzistence zmrzliny v 9 stupních: 1. stupeň – sušší zmrzlina, 9. stupeň – mokrá zmrzlina
- konzistence řízená pomoci amerometrické kontroly
- čas a teplota na displeji
Výhody:
- přední dvířka z Macrolonu
- mixér
- mrazící válec
- systém nástřiku chladiva
- ionický systém třetí generace
Zmrzlinové programy:
- zmrzlina
- sorbet
- granita
- topingy a polevy
Cukrářské programy:
- pasterizace
- výroba žloutkového krému
# je lepší stroj s Ionickým systémem nebo bez Ionického systému?
Ionický systém je revoluční systém kontroly konzistence pomocí fyzikalních vlastností. Systém, který funguje vždy, bez ohledu na to, jestli máme stěrky opotřebované, jestli v nádobě je 4 kg nebo 4,5 kg zmrzliny. Ionický systém je patentovaný společností Bravo a ještě 10 let ho konkurence nemůže použít.
# proč Bravo používá plastová dvířka?
Nejedná se o plastová dvířka, ale dvířka z Makrolonu. Tento materiál je 100% izolant a oproti nerezovým dvířkám udržuje teplotu v mrazícím válci. Zatímco nerezová dvířka produkt oteplují a nejsou izolantem, Makrolon zajistí uchování teploty v mrazícím válci a napomáhá rychlejšímu vymražení zmrzliny. Další důvod je rovněž bezpečnost. Makrolon nenamrzá a nepálí.
# co ukazuje displej na stroji?
Displej na stroji ukazuje vždy aktuální teplotu v jádru produktu. Díky teploměru v horní i spodní nádobě měříme přesnou teplotu v jádru produktu. Zatímco konkurence měří teplotu glikolové lázně s přesností +/- 3°C, Bravo měří teplotu v jádru produktu s přesností na desetinu °C.
# zvládne výrobu zmrzlinu i naprostý laik?
Zmrzlinu dokáže vyrobit i naprostý laik. Všechny ingredience nasypeme do horní nádoby, zavřeme víko a zmáčkneme tlačítko START. Jakmile dosáhneme požadovanou teplotu 85°C ( ne 86 – 88°C) ale přesně požadovanou teplotu, tak pomocí vnitřního přepouštěcího ventilu přepustíme směs z horní nádoby do spodní nádoby. Uzavřeme přepouštěcí ventil a zmáčkneme tlačítko START. Výrobník sám mrazí na požadovanou konzistenci a jakmile je zmrzlina hotová, stroj obsluhu upozorní pomocí zvukového signálu.
# kde zjistím receptury na zmrzlinu?
Receptury získá každý zákazník, který si koupí Bravo Trittico. Navíc jako bonus získává poukaz na školení – „jak a z čeho se skládá receptura na zmrzlinu“, kde se naučí upravovat sladkost a konzistenci zmrzliny pomocí přirodních ingrediencí.
# jaký je rozdíl mezi gelato a Ice cream?
Gelato je typicky nadýchaná zmrzlina, která je vyráběná řemeslnou cestou na strojích s maximální kapacitou 20 litrů s nášlehem maximálně 40%. Ice cream je typicky americká zmrzlina, která je více hutná, s nižším nášlehem.
# jaký je rozdíl mezi gelato a sorbeto?
Gelato je zmrzlina s obsahem mléka či smetany. Sorbeto neobsahuje mléko ani smetanu. Dnes je velmi moderní čokoládové nebo kávové sorbeto.
# dokáže stroj vyrobit zmrzlinu i z přírodních surovin?
Ano. Díky kvalitní pasterizaci je možno vyrábět zmrzlinu ze žloutků, tvarohu, jogurtu…
# dokáže stroj vyrobit zmrzlinu i s alkoholem?
Ano. Díky ionickému systému stroj dokáže kvalitně vymrazit i zmrzlinu s alkoholem, která má vysoký podíl nemrznoucích složek.
# jaké stěrky má Trittico na míchadle v mrazícím válci?
Trittico používá oproti konkurenci speciální kovové – poteflonované stěrky.
# proč nepoužíváme plastové stěrky?
Plastové stěrky mají slabou sílu a nedokážou seškrábnout přimrznutou zmrzlinu na mrazící válec. Díky tomu se snižuje výkon stroje a kvalita vymražení.
# je lepší vnitřní přepouštěcí ventil nebo vnější přepouštěcí ventil?
Originál je vnitřní přepouštěcí ventil. Díky patentu společnosti Bravo nemůže konkurence využívat vnitřní ventil a hledají kompromis, jak zkopirovat Trittico.
Trittico je jen jedno, ostatní je kompromis…