Výrobník zmrzliny Bravo Trittico Startronic Plus

  • Charakteristika
  • Funkce
  • Vlastnosti
  • Užitečné informace

Popis stroje:

  • kombinovaný výrobník zmrzliny, který se skládá ze dvou nezávislých částí
  • horní pasterizátor a spodní výrobník zmrzliny
  • tento výrobník je vybaven kontrolou konzistence – Ionický systém

Charakteristika:

  • jednoduchý a rychlý
  • 3. generace Ionického systému
  • patentovaný elektronický měnič rychlosti otáček
  • možnost práce podle času nebo teploty extrakce zmrzliny
  • možnost práce podle amperometrické kontroly
  • pasterizace na 85°C do 10 minut
  • termický šok
  • zchlazení a zmrazení z 85°C na -10 do 10 minut
  • možnost přidávat ingredience během zahřívání, chlazení i mražení
  • možnost přidávat ingredience v pevném a větším skupenství (kilo mraženého ovoce, čokoláda)
  • volba konzistence zmrzliny v 9 stupních: 1. stupeň – sušší zmrzlina, 9. stupeň – mokrá zmrzlina
  • konzistence řízená pomoci amerometrické kontroly
  • čas a teplota na displeji

 

Výhody:

Zmrzlinové programy:

  • zmrzlina
  • sorbet
  • granita
  • topingy a polevy

Cukrářské programy:

  • pasterizace
  • výroba žloutkového krému

# je lepší stroj s Ionickým systémem nebo bez Ionického systému?

Ionický systém je revoluční systém kontroly konzistence pomocí fyzikalních vlastností. Systém, který funguje vždy, bez ohledu na to, jestli máme stěrky opotřebované, jestli v nádobě je 4 kg nebo 4,5 kg zmrzliny. Ionický systém je patentovaný společností Bravo a ještě 10 let ho konkurence nemůže použít.

# proč Bravo používá plastová dvířka?

Nejedná se o plastová dvířka, ale dvířka z Makrolonu. Tento materiál je 100% izolant a oproti nerezovým dvířkám udržuje teplotu v mrazícím válci. Zatímco nerezová dvířka produkt oteplují a nejsou izolantem, Makrolon zajistí uchování teploty v mrazícím válci a napomáhá rychlejšímu vymražení zmrzliny. Další důvod je rovněž bezpečnost. Makrolon nenamrzá a nepálí.

# co ukazuje displej na stroji?

Displej na stroji ukazuje vždy aktuální teplotu v jádru produktu. Díky teploměru v horní i spodní nádobě měříme přesnou teplotu v jádru produktu. Zatímco konkurence měří teplotu glikolové lázně s přesností +/- 3°C, Bravo měří teplotu v jádru produktu s přesností na desetinu °C.

# zvládne výrobu zmrzlinu i naprostý laik?

Zmrzlinu dokáže vyrobit i naprostý laik. Všechny ingredience nasypeme do horní nádoby, zavřeme víko a zmáčkneme tlačítko START. Jakmile dosáhneme požadovanou teplotu 85°C ( ne 86 – 88°C) ale přesně požadovanou teplotu, tak pomocí vnitřního přepouštěcího ventilu přepustíme směs z horní nádoby do spodní nádoby. Uzavřeme přepouštěcí ventil a zmáčkneme tlačítko START. Výrobník sám mrazí na požadovanou konzistenci a jakmile je zmrzlina hotová, stroj obsluhu upozorní pomocí zvukového signálu.

# kde zjistím receptury na zmrzlinu?

Receptury získá každý zákazník, který si koupí Bravo Trittico. Navíc jako bonus získává poukaz na školení – „jak a z čeho se skládá receptura na zmrzlinu“, kde se naučí upravovat sladkost a konzistenci zmrzliny pomocí přirodních ingrediencí.

# jaký je rozdíl mezi gelato a Ice cream?

Gelato je typicky nadýchaná zmrzlina, která je vyráběná řemeslnou cestou na strojích s maximální kapacitou 20 litrů s nášlehem maximálně 40%. Ice cream je typicky americká zmrzlina, která je více hutná, s nižším nášlehem.

# jaký je rozdíl mezi gelato a sorbeto?

Gelato je zmrzlina s obsahem mléka či smetany. Sorbeto neobsahuje mléko ani smetanu. Dnes je velmi moderní čokoládové nebo kávové sorbeto.

# dokáže stroj vyrobit zmrzlinu i z přírodních surovin?

Ano. Díky kvalitní pasterizaci je možno vyrábět zmrzlinu ze žloutků, tvarohu, jogurtu…

# dokáže stroj vyrobit zmrzlinu i s alkoholem?

Ano. Díky ionickému systému stroj dokáže kvalitně vymrazit i zmrzlinu s alkoholem, která má vysoký podíl nemrznoucích složek.

# jaké stěrky má Trittico na míchadle v mrazícím válci?

Trittico používá oproti konkurenci speciální kovové – poteflonované stěrky.

# proč nepoužíváme plastové stěrky?

Plastové stěrky mají slabou sílu a nedokážou seškrábnout přimrznutou zmrzlinu na mrazící válec. Díky tomu se snižuje výkon stroje a kvalita vymražení.

# je lepší vnitřní přepouštěcí ventil nebo vnější přepouštěcí ventil?

Originál je vnitřní přepouštěcí ventil. Díky patentu společnosti Bravo nemůže konkurence využívat vnitřní ventil a hledají kompromis, jak zkopirovat Trittico.

Trittico je jen jedno, ostatní je kompromis…