Bravo Trittico Startronic Premium

  • Charakteristika
  • Funkce
  • Vlastnosti
  • Užitečné informace

Popis stroje:

  • kombinovaný výrobník zmrzliny, který se skládá ze dvou nezávislých částí
  • horní pasterizátor a spodní výrobník zmrzliny
  • tento výrobník je vybaven kontrolou konzistence zmrzliny

 

Charakteristika:

  • jednoduchý a rychlý
  • pasterizace na 85°C do 10 minut
  • termický šok
  • zchlazení a zmrazení z 85 °C na -10 do 10 minut
  • možnost přidávat ingredience během zahřívání, chlazení i mražení
  • možnost přidávat ingredience v pevném a větším skupenství (kilo mraženého ovoce, čokoláda)
  • volba konzistence zmrzliny v 9 stupních. 1. stupeň – sušší zmrzlina 9. stupeň – mokrá zmrzlina
  • konzistence řízená pomocí amerometrické kontroly
  • čas a teplota na displeji

 

Výhody:

  1. přední dvířka z Macrolonu
  2. mixér
  3. mrazící válec
  4. systém nástřiku chladiva
  5. jednoduché ovládání

 

Zmrzlinové programy:

  • zmrzlina
  • sorbet
  • granita

# Jak se vyrábí zmrzlina ? (video)

# Je lepší stroj s Ionickým systémem nebo bez?

Ionický systém je jediný 100% přesný systém pro kontrolu konzistence zmrzliny, který využívá fyzických vlastností.

# Nabízí konkurence Ionický systém?

NE, NE, NE – je to patent společnosti BRAVO.

# Zvládne výrobu zmrzliny úplný začátečník?

ANO. Každý zákazník, který si koupí technologii BRAVO nebo Gelita by BRAVO získává kurz výroby zmrzliny, kurz tvorby vlastních receptur na zmrzlinu a seznam 40 poctivých receptur na zmrzlinu.

# Potřebuji k výrobě zmrzliny pasterizátor?

Ano.

# Potřebuji k výrobě zmrzliny další stroj, který se jmenuje pasterizátor nebo mi stačí horní pasterizátor?

Výroba pomocí více strojů je zastaralá. Pro dnešní dobu není efektivní a je velice nákladná, jak na pořízení technologií, tak na samostatný provoz. Více technologií nás rovněž limituje ve výrobě špičkové kvality zmrzliny. Trend dnešní doby je používat kombinovaný stroj. Tento stroj vymyslela společnost Bravo a díky patentu nemohla konkurence dlouhá léta stejný stroj vyrábět. Trittico si díky své užitečnosti a jednoduchosti získalo srdce většiny zmrzlinářů a nyní i konkurence vyrábí kombinované stroje, které srovnávají se strojem TRITTICO. Trittico se stalo synonymem pro kombinovaný stroj. :-)

# Potřebuji k výrobě zmrzliny dozrávač?

Ne.

# Potřebuji k výrobě zmrzliny šoker?

Ano i ne.  Více informací o šokerech naleznete zde.

# Můžu vyrábět zmrzlinu i z čerstvých surovin?

Ano.

# Co znamená vybilancovaná zmrzlina a jak se pozná?

Vybilancovaná zmrzlina se pozná tak, že ve vitríně mají všechny zmrzliny stejnou konzistenci a sladkost. Díky výrobě zmrzliny v kombinovaném výrobníku může mít každá příchuť zmrzliny vlastní recepturu. Už nevyrábíme šedesatilitrový základ, který se jen ochucuje nebo dobarvuje. Každá zmrzlina by měla mít stejný koeficient nemrznoucích složek, které můžeme regulovat pomocí cukrů a tuků. Zajímá Vás, jak se tvoří vlastní receptura zmrzliny? Bližší informace naleznete ZDE.

# Jak vybrat vhodnou vitrínu na zmrzlinu?

Zmrzlinová vitrína je poslední članek při prodeji zmrzliny. I když máme nejlepší technologii, super recepturu a kvalitní suroviny, tak potřebujeme kvalitní vitrínu, která zajistí perfektní prezentaci naší výroby zmrzliny. Pokud použijeme levnou a nekvalitní vitrínu, riskujeme, že zmrzlina nebude dostatečně namražená. Bude nám při defrostu odtávat. Jednoduchá skla nemusí dobře izolovat od okolních teplot. Pokud hledáte kvalitní vitrínu, bližší infomace naleznete ZDE.

# Máme cukrárnu (cukrářskou výrobnu) a chceme vyrábět zmrzlinu.

Nepřemýšleli jste nad investicí do technologie, která vám zjednoduší, zefektivní a zlevní výrobu? Přoč investovat do výrobníku, který využijete jen 5 měsíců v roce, když můžete mít za skoro stejnou cenu technologii, kterou využijite každý den a tím si návratnost investice zkrátíte? Pokud vás zajímají bližší informace přečtěte si následující informace ZDE.

# Jak dlouho trvá výroba jedné vaničky zmrzliny?

Výroba jedné vaničky zmrzliny v kombinovaném stroji trvá cca 10 minut. Díky dvěma nádobám, kdy v horní nádobě pasterizujeme a ve spodní nádobě nezávisle na tom mrazíme, se výrobní čas o polovinu zkrátí. Pokud máme jenom jednu nádobu, výroba trvá zbytečně dlouho. Musíme nádobu zahřát, směs pasterizovat, poté tu stejnou nádobu zchladit a vymrazit. Tuto vymraženou nádobu poté zahříváme k pasterizaci. Čas na výrobu zmrzliny je dvojnásobný.

# Můžu zmrzlinu regenerovat?

Pokud používáme kombinovaný stroj, můžeme směs regenerovat. Díky horní nádobě a hornímu víku, můžeme dát do pasterizátoru i celou zmrzlou vaničku zmrzliny. Některé kopie Trittico tuto možnost nenabízí. Musíte počkat, až se směs rozpustí a poté ji nalít do horizontálního pasterizátoru. Pokud nemáte kombinovaný výrobník zmrzliny, nemůžete zmrzlinu regenerovat. Regenerace ≠rozpuštění a znovu vymražení směsi. Regenerací se rozumí pasterizace a znovu vymražení.