Výrobníky zmrzliny – multifunkční cukrářské stroje – výrobníky točené zmrzliny – výrobníky odpalovaného těsta – pasterizátory – výrobníky krémů – výrobníky šlehačky – tempírky čokolády – zmrzlinové vitríny – cukrářské vitríny – pralinkové vitríny – kávovary – mixéry – šokové zchlazovače – konzervátory – pece – fritézy –
# výrobníky zmrzliny jsou zařízení pro výrobu zmrzliny. V nabídce naleznte dva způsoby výroby zmrzliny. 1. pomocí vícestrojové metody – tzn. zmrzlina se vyrábí pomocí dvou až tří strojů. Nejprve zmrzlinu musíme pasterizovat. Poté se k pasterizované základní bázi přidá ochucení a nalije do výrobníku zmrzliny. Ve výrobníku zmrzliny se směs vymrazí na požadovanou teplotu nebo konzistenci.
# multifunkční cukrářské stroje nazýváme technologie, které slouží nejen k výrobě zmrzliny, ale také k přípravě různých produktů v cukrářské nebo lahůdkářské výrobě. Jedná se o výrobu krémů, polev, topingu, temperaci čokolády, bešamel, ganache atd. Taková technologie zabere ve výrobě maximálně jeden m2, ale splní plnohodnotnou funkci až 4 strojů.
# Výrobníky točené zmrzliny slouží k rychlé přípravě zmrzliny z předem namíchané směsi. Zpravidla se používá instantní směs na zmrzlinu, která se smíchá s vodou a poté nalije do výrobníků. Již po chvíli můžeme zmrzlinu prodávat. Výrobníky točené zmrzliny zažily velký návrat, ale nyní se trh začíná zpátky vracet k poctivé řemeslné zmrzlině.
# Výrobníky odpalovaného těsta jsou technologie patentované společností BRAVO. Jedná se o stroj, který zastane nejtěžší práci v cukrářské výrobě. Do výrobníku nasypeme suroviny dle receptury a postupu a výrobník sám vyrobí odpalované těsto, které má vždy stejné parametry, konzistenci a kvalitu. Tyto stroje se používají jak ve velkovýrobě tak i v malé řemeslné výrobě, například při výrobě eclairs nebo věnečků a větrníků.
# Pasterizátory se používají v první fázi výroby zmrzliny. Samostatný pasterizátor je však zařízení, které se hodí pouze do velkovýroby zmrzliny. Díky vlastnostem jedné základní báze nemáme nadále možnost ovlivňovat kvalitu zmrzliny.
# Výrobníky krémů začíná ve svých výrobnách používat stále více výrobců. Doba prášková začíná pomaličku ustupovat a zákazníci začínají vyhledávat produkty z kvalitních krémů z vajíček, mléka, smetany. Spojení těchto surovin dochází pri vysokých teplotách. Výrobník krémů nám však zaručí 100% jistotu, že se krém nepřipálí nebo naopak že vajíčka neprovaříme málo.
# Výrobník šlehačky je malinkaté zařízení, které mění smetanu na šlehačku. Při výrobě cukrářských produktů je potřeba zajistit stálou kvalitu. Pokud vyrábíme mousse, je důležité abychom našlehanou smetanu přidávali pokaždé ve stejné konzistenci. To nedokážeme zajistit jinak, než s výrobníkem šlehačky s kvalitní regulací nášlehu. Pokud vyrábíme mousse, regulujeme na stupeň 2 a z vyrobníku vytéká smetana lehce našlehaná. Pokud vyrábíme jiné produkty, kde je zapotřebí hodně našlehaná smetana, regulujeme na stupeň 5.
# Tempírka čokolády je zařízení, které slouží k temperaci čokolády. Temperací nemyslíme zahřátí nebo rozpuštění čokolády, ale zahřátí a zchlazení podle temperační křivky. Jak dlouho trvá temperace čokolády? 2 minuty. 1 minuta než vybereme správný pytel čokolády a 2. minuta než nastavíme temperační křivku.
# Zmrzlinová vitrína je zařízení pro prezentaci a uchování zmrzliny. Jedná se o poslední stupeň výroby zmrzliny. Zmrzlina ze šokeru se umístí do vitríny. V kvalitní vitríně zmrzlina nepadá, nerozpouští se. Díky dvojitým vyhřívaným sklům udržujeme stálou teplotu ve vitríně. Stále více výrobců začíná vyrábět zmrzlinové vitríny, které se dají mimo sezónu použít jako cukrářské vitríny na dezerty.
# Cukrářské vitríny mohou být patrové nebo nyní moderní francouzský model jednoho patra. Tato jednopatrová vitrína nám zaručí perfektní preznetaci. Naše vitríny jsou bez cirkulace vzduchu a tím zajistíme delší čerstvost prezentovaných produktů.
# Pralinková vitrína je důležitá pro prodej pralinek. Nestací vyrábět pralinky z kvalitní čokolády, ale poté je třeba dodržet prezentaci a uchování ve správné vitríně, kde můžeme regulovat teplotu a ovlivňovat vlhkost.
# Šokové zchlazovače spousta zákazníků používá jen na zamražení produktů. Technologie, které nabízíme, umí krom zamražení také vařit při nízké teplotě, regenerovat, pasterizovat, ochlazovat formy na čokoládu, udržovat čokoládu při stanovené teplotě a mohou sloužit jako kynárna. Při výběru zařízení věnujte pozornost tomuto zařízení, protože Vám může ušetřit místo a zvýšit efektivitu Vašeho provozu.
# Pece rozdělujeme do několika druhů. Od jednoduchých pecí vhodných pro rozpékání jednoduchých produktů až pro profi pece pro cukrárny a pekárny. Zde už hraje velkou roli skutečný výkon, regulace, odpařovaní atd.