Druhý nejpoužívanější krém v každé cukrárně je máslový krém. Tento krém si všichni vybaví v poctivém dortu naší babičky, která při přípravě narozeninového dortu nepočítala suroviny, neřešila náklady a věnovala se pouze chuti. Do máslového krému patří máslo.
Příprava
Klasická příprava | Příprava se strojem | |
Uvaříme pudink nebo žloutkový krém, necháme zchladnout. | x | Všechny ingredience včetně másla vložíme do stroje, zvolíme program (Máslový krém) a zmáčkneme tlačítko start. |
Vložíme do hnětače, přidáváme studené máslo a snažíme se jej vmíchat do krému. | x | Při dosažení požadované teploty 85°C dá stroj znamení cukráři, který směs přelije do spodní (chladící) nádoby. |
Výsledkem je těžký a hutný krém, kde je možné cítit hrudky nerozpuštěného másla, a který nás velmi zasytí. | x | Za použití šlehací metly máslo pomalu zchlazuje a dostává do krému zášleh, díky kterému je krém lehký, jemný, bez hrudek a pokaždé s naprosto stejnou konzistencí. |
Čas přípravy máslového krému: 25min |