Pasterizátory

  • Charakteristika
  • Vlastnosti

Pasterizátor je zařízení, které slouží k pasterizaci směsi na výrobu zmrzliny. Zařízení se často používá i jako dozrávač zmrzliny.

Pasterizací myslíme zahřátí a poté zchlazení na požadovanou teplotu a tím zbavení směsi bakterií.

V moderní výrobě se pasterizátory již nepoužívají. Tato zařízení nahradily malé pasterizátory, které jsou součástí kombinovaných strojů na výrobu zmrzliny. Proces dozrávání zmrzliny se dnes již vůbec nepoužívá. Jedná se o neefektivní a neekonomickou výrobu.

Pasterizace dělíme na:

  • nízkou pasterizaci, tzn. zahřátí na +65°C a poté zchlazení na +4°C ( používá se pro sorbety)
  • vysokou pasterizaci, tzn. zahřátí na +85°C a poté zchlazení na +4°C

Rychlý a zároveň provozně úsporný pasterizátor s funkcí dozrávače. Tento pasterizátor je oblíbený díky patentovanému systému ohřevu a systému vypouštění směsi z nádoby.bravo_no_scritta

Pasterizátor BravoPastmatic 60l

 

Ekonomická verze pasterizátoru vyráběná z komponent Bravo. Jedná se o špičkový pasterizátor.  logo-gelita-dark

Pasterizátor Gelita PT 60l