K čemu slouží šokový zchlazovač a jak si vybrat ten správný pro Vaši provozovnu?
Šokový zchlazovač je zařízení, které slouží k rychlému zchlazení, zmražení produktu. Díky vysokému mrazícímu výkonu docílíme rychlejšího zmrazení a tím i vytvoření lepší mikrokrystalické struktury v produktu. Takto zchlazený nebo zmražený polotovar je více chráněný před nákazou bakterií, protože kritické rozmezí mezi 30°C – 8°C, kdy se bakterie tvoří a zároveň rozmnožují, zkrátíme na nejkratší možnou dobu.
V současné době šokové zchlazovače neslouží pouze ke zchlazení nebo zamražení produktu, ale díky technologii Irinox Multifresh můžeme ve stejné technologii nejen chladit a mrazit, ale také ohřívat, vařit, pasterizovat nebo zchlazovat čokoládu.
- šokové zchlazovače se silným výkonem a běžně dostupnou řadou funkcí: zchladit, zmrazit, silně a jemně
Šokové zchlazovače Irinox Multi Fresh
- šokové zchlazovače s funkcí kynárny, pasterizace, ohřevu při nízké teplotě, změkčení a obnovy
- přesně programovaný proces chlazení na základě objemu vody v produktu
- přednastavené programy pro Gastronomii, cukrárnu, zmrzlinárnu, pekárnu
- možnost mrazit pečivo vytažené rovnou z pece
- možnost používat pro chlazení čokoládových forem
- mnoho další funkcí
- základem je kvalita a preciznost
Na trhu existuje celá řada konkurenčních šokových zchlazovačů, důležité je vybrat správný model pro vaši provozovnu. Šokový zchlazovač je nedílnou součástí moderní výroby nebo každé restaurace. Dělíme je nejen podle funkčnosti, ale také podle velikosti a výkonu. Díky šokovému zchlazovači dokážeme lépe organizovat každou výrobu a zajistíme větší efektivitu a nižší náklady na výrobu. Pokud budeme vyrábět produkty v cyklech s šokovým zchlazovačem, oproti každodenní čerstvé produkci, ušetříme nejen spoustu času, ale také pracovní síly.