Tou nejlepší prezentací pro každého zmrzlináře je dokonale vypadající vitrína, u které se zastaví nejeden milovník zmrzliny. Při klasické výrobě kopečkové zmrzliny se ale kvůli odlišným ingrediencím konzistence různých příchutí liší. Vanilková teče a čokoládová je tuhá? Vyvarujte se toho s použitím technologie, která se o vše postará za vás.
Výroba
Se strojem | Bez stroje | |
Máme tři stroje v jednom | x | Potřebujeme 3 stroje (pasterizátor, dozrávač a výrobník zmrzliny) |
Celý proces trvá 20minut | x | 70min pasterizace, 12hod dozrávání, mrazení ve výrobníku |
Vyváženost konzistence | x | Konzistence různých příchutí se liší |
Každá příchuť se tvoří od začátku zvlášť | x | Všechny zmrzliny se tvoří z jedné báze s přidáním příchutě |
Ingredience mícháme ihned – při teplotě 85°C | x | Ingredience přidáme později – mícháme při teplotě 4°C |
Jednoduché mytí (sám se sterilizuje) | x | Složité umývání, ideálně po vyrobení každého druhu |
Rychlá reakce na poptávku (rychle vyrobím, co mi chybí) | x | Lze vyrábět pouze po 60L (objem pasterizátoru) |
Nižší spotřeba energie (1 stroj) | x | Vyšší spotřeba energie (více strojů) |
Úspora místa (1 stroj) | x | Vyšší nároky na prostor (3 stroje) |
Zmrzlina je jedinečná od počátku výroby | x | Zmrzlina je vždy báze a příchuťová pasta |
Co umíme
- Smetanová zmrzlina
- Sorbet
- Zmrzlinové dezerty
- Nanuky
- Granita
Technologie
- Kombinované výrobníky zmrzliny (Trittico Startronic Premium, Trittico Startronic Plus)
- Multistrojová metoda (výrobník zmrzliny, dozrávač, pasterizátor)