Pasterizátor, který respektuje pasterizaci
Pasterizátor je zařízení, do kterého nasypeme nebo nalijeme ingredience dle receptury. Směs se začne míchat a zahřívat na požadovanou teplotu. Můžeme volit dva programy. Nízká pasterizace, tzn. 65°C nebo standardní pasterizace, tzn. 85°C. Výrobník je automatický a díky svým systémům umí vypnout horní okruh a můžeme pasterizovat jen polovinu směsi (30 litrů). Díky této funkci ušetříme čas a energii na zahřátí, zchlazení a také vodu na zchlazení zařízení. Při použití spodního okruhu se led se nebude vytvářet na horní stěně výrobníku. Pasterizátor je oblíben i díky důmyslnému systému extrakce směsi ze zařízení. Celý vypouštěcí ventil je demontovatelný a díky této vlastnosti dochází k perfektní hygieně.
Charakteristika:
- díky oválné nádobě garantuje perfektní promíchání směsi v nádobě
- možno využít na pasterizaci 60l nebo poloviční dávky 30l
- automatické vypnutí druhého okruhu chlazení, pokud se pasterizuje poloviční dávka
- nevytváří se led v nádobě, když se pasterizuje jen polovina dávky (30l směsi)
- slouží zároveň jako dozrávač (funkce dozrávání se dnes vůbec nepoužívá)
- ekonomický provoz
- patentovaný systém vypouštění směsi z nádoby
- dvojité míchadlo s protiproudem
- systém automatického čištění
- ohřívání pomocí elektronické rezistence
- zahřívání až na +95°C
- dvě rychlosti míchání
- konzervace na +4°C
- automatické napouštění